Исповед на французин кој се разболел од корона 11 дена пред да се појави епидемијата во Кина

9 мај, 2020
kovid

Ден после св. Никола почна да ме боли грлото, добив температура и воспалени бели дробови, а средина на април ми ја соопштија вистината.

Амируш Амар живееше нормален живот се до крајот на декември месец кога се разболе, а лекарите после долга борба, го изглекоа од смртта. Еден од водечките француски специјалист по ургентна медициа др. Ив Коен, кон крајот на април му се јавил за дополнителни анализи констатирајќи дека бил заразен од COVID-19.

Амируш во текот на претходната година не патувал за Кина ниту во другите жаришта. Он нема ниту директни контакти со кинзеите.

Денес е многу среќен што е жив, но се плаши колку луѓе инфицирал незаејќи дека е преносител на Covid-19.

Искрено, се чувствува како да ми се случило чудо за да преживеам. Особено на помислата колку е голем бројот на умрени, на сите фамилии кои загубиле по некој, на сите пациенти кои се се уште во болница, а кога ќе размислам подобро, и за сите здравствени работници кои работат неверојатна работа.

Исповедта на Амируш само ги подгреа сомневањата во јавноста, за тоа кога официјално се има појавено епидемијата.