Кога ме силуваа мојата мајка ме праша – “Зарем дозволи тоа бесплатно да ти го направат?!” Најгрозната исповед која некогаш ќе ја прочитате…

1 јули, 2020
siluvanje

Нејзината баба, како што изјави, барала од неа, кога имала само шест години, да започне да се занимава со проституција, истото го барала и нејзината мајка.

Мајката и тетките со кои живееше се занимаваа со проституција. Од парите што ги заработиле, тие си купувале храна за себе, а на децата им давале само парчиња. Мајката на Елишка била циганка, а баба и била во Аушвиц, каде била мачена заради нејзиното ромско потекло. Нејзиниот татко беше германец и го третираа поинаку луѓето кои го сретнуваа низ улиците.

– “Возрасните му се насмевнуваа кога тој беше со мене, но јас бев проблемот. Тие често знаеја да ме плукаат на улица.”

Нејзината баба сакала таа и нејзините роднини да станат проститутки на возраст од шест години, но тетките се спротивставиле и рекле дека треба да почекаат додека не ја добијат првата менструација. Таткото на Елиша, кој инаку бил насилен и имал криминално досие, и забранил да тргне по тој пат.

Во неколку наврати, нејзината мајка ја водела со себе на работа. На нејзе дури и се допаѓаше кога мажите околу нив им фрлаа пари додека тие танцуваа. И покрај сè, таа рече дека сè уште ја сака својата мајка, која исто така имала тешко детство и била малтретирана како мало девојче. На 13-годишна возраст, нејзината мајка ја испратила во Велика Британија за да научи да чита и да пишува, а потоа да се врати како успешна жена и да и купи куќа.

Заедно со уште две деца, таа отиде во Велика Британија. Таму таа беше сместена во куќа на жената што ја сакаше.

Една вечер, нејзините пријатели дојдоа кај сопственикот на куќата, а Елиша танцуваше со задоволство. Нејзината пријателка забележала дека Елиша има талент за танцување и наскоро започнала да ја носи на часови за танцување. Ја носеше на разни забави и подаруваше прекрасни фустани. Како што рече таа, тоа беше најубавиот период од нејзиниот живот се до моментот кога наполни 16 години.

По една забава, тројца мажи ја нападнале и ја силувале, по што со денови беше хоспитализирана со тешки повреди. Не се покренати обвиненија против нив бидејќи Елиша тогаш немаше лична карта. Нејзиниот татко некако дозна за трагедијата и наскоро се појави на нејзината врата и ја однесе во хотел.

Тој и рекол дека таа треба да се запише на колеџ и да го остави претходниот живот зад себе. Кога веста за силувањето стигна до мајката,таа рече: – “Зарем дозволи тоа бесплатно да ти го направат?!”

Нејзиниот татко подоцна и помогнал со школувањето и таа успеала да заврши факултет. Подоцна, таа напиша книга за нејзиниот живот, „Девојче од никаде“. Таа продолжи да ги одржува добри односи со нејзините родители и стана силна жена.