Коронавирусот влијае само на постарите лица? Силен човек објави дека болеста го уништила за 6 недели

20 мај, 2020
Насловна

Мајк Шулц (43) е медицински техничар од Сан Франциско, кој ги сподели шокантните ефекти на коронавирусот на Инстаграм.

„Мислев дека сум млад и доволно здрав и болеста нема да влијае врз мене, но сега сакам да им покажам на сите дека не е така“, рече искрено Мајк, кој се чувствуваше непобедливо сè додека не заврши на респиратор, пишува BuzzFeed.

Шулц пристигна во Бостон од Сан Франциско на 14 март за да го посети момчето, а два дена подоцна заврши во болница. Двојката беше во Мајами пред една недела на голем фестивал на плажа. Иако коронавирусот веќе пристигнал во Соединетите држави, немаше мерки за борба против ширењето на болеста на плажа.

Ние знаевме за коронавирусот, но немаше изолација, ниту луѓето одржуваа физичка дистанца. Мислевме дека треба само да ги миеме рацете и да не ги допираме лицето “, рече Шулц. Подоцна, 38 посетители на фестивалот го добиле коронавирусот, а тројца починале.