Летал на надморска висина од 7.000 метри со 52 балони: Спектакуларен магиски трик!

3 септември, 2020
балони

Магионичарот и илузионист Дејвид Блејн уште еднаш ги воодушеви обожавателите со нов трик.

Имено, тој леташе околу половина час на небото над Аризона на надморска височина од 7.000 метри, и се издигна во воздухот со помош на 52 балони. Имаше шише со кислород за да може да дише нормално.

Кога достигна одредена висина, тој фрли тегови за да лета уште повисоко. Кога дошло времето за слетување, тој се одвоил од балонот и безбедно паднал на земја со падобран.

Целиот перформанс го гледаше неговата ќерка Деса, а целиот перформанс потсетуваше на сцена од анимираниот филм „UP“.