Што пишува Српски Телеграф за Корона состојбата во Македонија?! МАКЕДОНЦИТЕ ОСТАВАЛЕ ЛАЖНИ ПОДАТОЦИ И ОДБИВАЛE

7 јуни, 2020
telegraf

Во Северна Македонија, во саботата се регистрирани 125 нови случаи на корона вирус, од кои 90 проценти се поврзани со 15 семејства и нивни контакти, рече министерот за здравство Венко Филипче.

Луѓето за кои постои сомнение дека биле во контакт со заразени лица, оставиле лажни телефонски броеви и адреси до надлежните органи и одбиле да ја почитуваат задолжителната двонеделна карантин, изјави друг службеник.

Властите во Северна Македонија велат дека скокот на бројот на нови случаи е резултат на игнорирање на инструкциите за носење заштитни маски и нараквици и зачувување на социјална дистанца.

Во земјата се потврдени 2.915 случаи на коронавирус, а 151 лица починале.