ШТО ТИ СЕ ВИКА “ДА СЕ ПРОДАДЕШ ЗА ВЛАСТ”! Зеленски сакал САМ ДА СЕ ЗАРАЗИ ОД КОРОНА ЗА ДА…

9 јуни, 2020
mkmk

За да ги охрабри своите граѓани, претседателот на Украина, Владимир Зеленски, сакал да го заразат со коронавирусот. Тој им рекол на своите асистенти дека сака да биде заразен со корона и да се изолира во кабинетот за да им покаже на граѓаните дека станува збор за инфекција, а не чума.

– Мислев дека народот треба да се ослободи од стравот и депресијата затоа што атмосферата беше ужасна и многумина мислеа дека сите ќе умрат – вели претседателот Зеленски.

Сепак, претседателската администрација на Украина не ја прифати авантуристичката идеја на Зеленски и му одговориле дека тоа би било претерување.

Веројатно е дека Зеленски тешко ќе најдеше лекар кој намерно ќе го зарази.

– Верувам дека моето семејство ќе ми простеше и веројатно би рекле дека сум луд и во принцип би биле во право – додава Зеленски.

Во Украина повеќе од 27.000 луѓе се заразени со корона, а околу 797 пациенти починале. Со цел поефективно лекување на пациентите со корона болест, Зеленски потпиша закон за задолжително тестирање на сите оние кои имаат симптоми на болеста, како и на оние кои биле во контакт со нив. Исто така, сите членови на вооружените сили на Украина, како и полицијата, мора да бидат тестирани.