Во последните 24 часа ново-заразени со Корона вирусот 101 лице?! Се најавува враќање на полициски час од 22 до 5 часот сабајле

8 јуни, 2020
stop

Комисијата за заразни болести ќе ѝ препорача на Владата враќање на полицискиот час, но од 22 до 5 часот во критичните места со голем број активни случаи на COVID-19, како Скопје, Тетово, Штип и Куманово.

За останатиот дел од државата не се препорачуваат дополнителни рестрикции.

Предлогот за враќање на полицискиот час во овие места е најмногу за да се ограничи движењето на младите, поради тоа што тие неконтролирано се собираат по паркови, на Водно и слично, а угостителските објекти што продаваат брза храна работат и по 22 часот.