На YouTube се појави „документарен филм“ за однесувањето на Србите во карантин – урнебесен е!

27 април, 2020
hqdefault

Пред три дена, на YouTube се појави „документарен филм“ за карантин во Србија, кој е виден повеќе од 93.000 пати. Во триминутниот филм на Национална географија, Србите се споредуваат со животни кои живеат во дивината и се борат, но и за опстанок на нивните младенчиња. Се споменува дека на најстарите предци на хомосапиенси во Србија не им е дозволено да ги напуштат своите засолништа со одлука на владејачките елити, па затоа зависат од волјата на помладите генерации. Филмот е на Милош Милаковиќ, кого публиката низ целиот Балкан се запозна во хумористичната серија Дневник.

https://www.youtube.com/watch?v=wH3KjgLJDP4&feature=emb_title