Новиот документарен филм носи снимки од европското жариште: знаеја дека келнерите се болни, сепак продолжија да работат!

30 април, 2020
филм

Во краткиот германски документарен филм на RTL Play “Корона- што треба да научиме од кризата?” можете да погледнете кои лекции можеме да ги научиме од најголемата криза во поново време. Разговори со експерти кои кажуваат кои се недостатоците, но и напорите кои се направени за да се спречи пандемијата во Германија.

Освен изјавите и стручните коментари, во филмот се прикажани и снимки од забавите во скијалиштата кои се сметаат за жаришта и извор на заразата во цела Европа. Имено, сведоштвата на соговорниците во филмот зборуваат дека се знаело дека од коронавирус се заразени вработените во баровите, но и понатаму се работело без проблем или било какво известување.