Откриена е тајната намера на Пентагон: Експерт одбјасни зошто снимките од средбата на ловците од САД со НЛО се објавени токму сега (ВИДЕО)

29 април, 2020
nlo

Во 2019та година, американската морнарица ја потврди вистината за снимките.

Министерството за одбрана на САД можеби ги уредуваше ново објавените видеа на НЛО, тврди Олег Курбатов, шеф на руското здружение за уфологија.

Курбатов рече дека американската армија намерно ги објавила видеата за да го оправда огромното финансирање што го добива од владата и дека можеби го додаде тој мистериозен предмет на записот за да добие поголема финансиска поддршка.

Друга причина зошто Министерството за одбрана одлучи да ги сподели видеата, објасни Курабатов, е фактот што тие не откриваат класифицирани информации. „Како и во претходните видеа објавени од властите, нема вредни информации за објектите, нема што да се проучува“, изјави тој за руските медиуми.

На 27 април, американската армија објави три видеа за кои тврди дека покажуваат доказ за неидентификувани летачки објекти (НЛО).

Средба со мистериозно НЛО се случи во 2004та година за време на воените вежби. Двајца пилоти со УСС имаа задача да го проверат предметот забележан во близина на носачот на авиони.

Според пилотите, НЛО летало со голема брзина над мистериозната турбулентна област. Командантот Дејвид Фревор, кој го истражуваше енигматскиот предмет, рече дека радалните ленти во врска со инцидентот се водат за исчезнати.