Русија забележа најголем дневен број на смртни случаи од коронавирус

26 мај, 2020
Насловна

Русија забележа најголем дневен број на смртни случаи од почетокот на пандемијата; Починале 174 луѓе за еден ден, односно вкупно 3807 починале досега. Има 8.915 ново заразени лица во однос на вчерашниот ден, што значи дека досега се регистрирани 362.342 случаи на инфекција со коронавирус во 85 руски региони. Москва е сè уште најтешко погодена – 2830 новозаразени, проследено со московскиот регион со 817 новоинфицирани и Санкт Петербург со 363 нови случаи на инфекција.

Вкупно 131.129 пациенти целосно закрепнале.