ШОК ВИДЕО НА ГРАБЕЖ ВО ГРАЧАНИЦА: Погледнете како разбојниците извадиле банкомат тежок скоро еден тон и побегнале (ВИДЕО)

10 мај, 2020
grabez

Пет лица украдоа банкомат од белградска банка пред Културниот центар во Грачаница, за време на полицискиот час.

Се појави видео од грабежот, според кое траело помалку од пет минути.

Разбојниците, кои зборувале албански, провалиле во галеријата на Домот на културата, испрскале солзавец и го оневозможиле чуварот.

Додека двајца разбојници проверувале за да видат дали има повеќе луѓе во Домот на културата, тројца го врзале банкомат и го извлекле. Иако тежи скоро еден тон, тие го ставиле во комбе.

Потоа избегале во правец на Приштина.

Во селото Ајвалија, пукнала гума на комбето, тие удриле во ѕидот до патот, по што разбојниците ги оставиле комбето и банкомат и побегнале.