Шведски епидемиолог: Европа направи грешка и ќе ја плати цената, вакцините на крајот ќе бидат залудни

4 мај, 2020
Naslovna

Ќе ги прскате ли улиците со хлор? Вирусот умира на улица за две секунди. Ако кивате и тој падне на земја, тој го нема за една минута. Значи, тоа е сосема бескорисно, служи само за да се покаже сила. Тамошните власти сакаа да им покажат на луѓето дека прават нешто за да ја покажат својата сила. Пораката беше – ние сме влада, ќе се погрижиме за вас. Мислам дека вашите експерти ви даваат погрешен совет.

Европа направи грешка и таа ќе ја плати цената за тоа. Јас во никој случај не би препорачал повторно карантин. Да се ​​осигурате дека ги заштитувате старите лица и болните е важно. И младите не треба да бидат заштитени, нека излезат, нека уживаат. Тие не треба да бидат заштитени, нека се шири болеста, вели тој. Ќе ја добиете вашата смртност кога ќе ставите крај на карантинот и ќе започнете со отворање. Луѓето кои би умреле сега ќе умрат кога ќе ги прекинете. Ако вирусот се врати во есен, не знам дали можете да го спречите. Верувам дека оваа епидемија ќе заврши до Божиќ, и ќе потрае долго време за нови лекови против коронавирус и вакцини. Вакцините на крајот ќе бидат залудни – вели шведскиот епидемиолог д-р Јохан Гисеке во многу интересно интервју за Нови Лист.