Свештеник во Бејрут за „влакно“ ја избегна смртта.

12 август, 2020
cvcv


Православен свештеник недалеку од местото на страшната експлозија одржа литургија во црквата Свети Ѓорѓи во Бејрут, во моментот на експлозијата. Свештеникот штотуку се прекрсти и се движеше кон олтарот кога експлозијата ја турна огромната врата каде што тој стоеше само неколку секунди порано.

Live-Streamed Mass Shows Priest Fleeing As Beirut Blast Shakes ...

Да потсетиме, Бејрут беше погоден од катастрофална експлозија во пристанишниот склад. Во тоа време, експлодираа 2.750 тони амониум нитрат (чилеански солтер, кој се користи во воената индустрија) и експлозијата го разнесе речиси целиот северен дел на градот.