Балконски рејвови се најновиот Хит во Русија!

22 април, 2020
tehno

Локалниот руски бенд Cream Soda бил наречен “пророчки” затоа што последниот хит кој го направиле се викал No more parties, иако хитот е направен 6 месеци пред пандемијата со Ковид-19.

Бендот сега промовираше интернет предизвик: играј соло рејв на сопствениот балкон.

Имено, за еден од постарите хитови “Crying to Techno” тие направиле видео каде што членовите на бендот самостојно настапуваат на своите балкони. Но тие не се сами; им се придружиле и други познати руски јавни личности, како актери, танчери, обични луѓе и тн…

Пораката е јасна: не дозволувај скршено срце или глобална пандемија да те спречи да танцуваш!

Социјалните медиуми брзо го прифатиле предизвикот, а цела Русија снима видеа од танцување на балкони.

Победата ја има оваа девојка која заедно со своите колеги стјуардеси се сериозна конкуренција за прво место