Бразил целосно ги проби барикадите и народот сам си прогласи крај на епидемијата! (Видео)

20 април, 2020
Бразил целосно ги проби барикадите и народот сам си прогласи крај на епидемијата! (Видео)

Во големите градови во Бразил “пукна” полицискиот час во еден момент.Добро организиран на социјалните мрежи, народот излезе и го прекина прогласениот карантин.Паролата им беше: “Кого да го слушаме? Бил Гејтс и неговите платени полтрони? Срамндс Ви е за Вашите лаги и манипулации , преку средствата за информирање”- мислејќи при тоа и на власта во Бразил која народот ја перципира како квинслишка и дел од длабоката држава на САД. Како ќе излезе на крај државата Бразил со население поголемо од 200 милиони , ќе видиме во периодот што следи.

https://www.youtube.com/watch?v=r2vA5_89Su8&feature=youtu.be