Бремените медицински сестри работат за време на пандемија и им испраќаат на луѓето важна порака

8 април, 2020
medicinski sestri 2

Четири медицински сестри од одделот за итни случаи во здравствената болница UNC REX во Рали, Северна Каролина, случајно останале бремени во исто време. Сега, во времето на пандемијата „Ковид-19“, тие сè уште ги извршуваат своите работни обврски.

Тие станаа вирални откако споделија важна порака преку Фејсбук, а тоа е „останете дома“.

„Нашите бебиња дојдоа да работат поради вас. Останете дома за нив “, пишува на хартиите што ги држат во рацете и позираат на работното место.

Една од нив, Кортни Амис Харт, ја објави фотографијата на својот Фејсбук профил, објаснувајќи: „Не само што ние работиме за време на оваа пандемија, туку и на нашите неродени бебиња. Ве молиме имајте го ова на ум пред да одлучите да ја напуштите куќата “.

Иако на бремените жени им се препорачува да бидат многу внимателни затоа што, според некои студии, тие се поподложни на респираторни инфекции, овие четири жени сè уште работат, како и многу други.

„Секако дека се грижиме, но се обидуваме да одиме ден по ден и да бидеме подготвени колку што е мнжно“, рече Харт за WRAL News.