Д-р Томас Леви: Короната може да се третира со инхалација на хидроген!

23 април, 2020
inhalacija protiv korona

Терапијата со хидроген пероксид е ефтин и лесен начин за лекување на повеќето вирусни инфекции. Сè што ви треба е домашен инхалатор со маска што ги покрива носот и устата, и обичен раствор на хидроген пероксид од 3%.

Водород пероксид е составен од молекули на вода со дополнителен атом на кислород. Кислородот ги деактивира вирусните патогени, уништувајќи ја вирусната структура. За да се спречи ширењето на инфекцијата, започнува третман на првите симптоми.

Водород пероксид 3% раствор се користи без разредување и се вдишува 10 до 15 минути, 4 пати на ден, сè додека не исчезнат симптомите на болеста.

Првично развиен од д-р Чарлс Фар во раните 90-ти, третманот со хидроген пероксид може успешно да ги олесни повеќето вирусни респираторни заболувања, вклучувајќи го и коронавирусот.

Според Леви:

„Иако може да се претпостави дека различни луѓе ќе имаат различен степен на позитивна реакција, може да се очекува дека интервенцијата ќе ја елиминира можната смрт во сите, но не и во најнапредните случаи“.

Треба да се има предвид дека постарите луѓе исто така имаат хронични заболувања и затоа се изложени на зголемен ризик од сериозни компликации и смрт, вкупната стапка на смртност на Кобид-19 се чини дека е доста ниска и е многу слична на грипот, се објавува во новата студија објавена во стучен часопис на 30 март 2020 година.

Како и да е, со оглед на тоа што научниците сè уште не знаат дали пациентите со Ковид-19 стекнуваат доживотно имунитет на вирусот, или дали ќе делува како настинка и вирус на грип секоја сезона, тоа претставува нова можност за инфекции, присуство на ефтини, едноставни третмани за првиот знак на симптоми може да биде приоритет за многумина.

Како работи водород пероксид?

За овој третман се што ви треба е инхалатор со маска за лице што ги покрива носот и устата и обичен 3% водород пероксид (хидроген).

Водородниот пероксид се состои од молекули на вода со дополнителен атом на кислород што овозможува вирусните патогени да бидат деактивирани. Ова е причината зошто вирусите умираат. Ним им е потребен жив домаќин каде можат да заразат живи клетки, кои потоа ги реплицираат вирусните ДНК и РНК. Откако ќелијата е заразена, новите реплицирани вируси ја напуштаат и се преселуваат на следната жива клетка за да го повторат процесот.

Значи, кога зборуваме за „убивање“ на вирус, ние всушност зборуваме за нејзина инактивација со уништување на структурата. Затоа сапунот помага толку добро.

Коронавирусите се држат до липидни (масни) наслаги. Сапун, кој е амфипатичен, може да ги раствори повеќето молекули – ја раствора оваа масна мембрана, предизвикувајќи вирусот да се распаѓа и да стане безопасен.

Водород пероксид работи слично. Како што истакна Леви, „начинот да се контролира каква било вирусна инфекција не е да се убие вирусот, туку треба да се убијат заразените клетки кои се претвараат во фабрики за вируси“.

Вашите имуни клетки всушност произведуваат водород пероксид. Ова е делумно како вашиот имунолошки систем ги убива клетките заразени со вирусот. Убивањето на заразена клетка го запира вирусот да се репродуцира. Така, терапијата со водород пероксид всушност им помага на вашите имуните клетки ефикасно да ги исполнат своите природни функции.

Зошто да користите инхалатор?

Терапијата за која се залагаше Фар вклучува интервентна администрација на хидроген пероксид. Ова, сепак, го прави недостапно за повеќето кои сакаат брз и лесен лек за дома. Тоа е многу поевтина и полесна алтернатива за вдишување на водороден пероксид со инхалатор, мал преносен уред што го има секое домаќинство денес.

Микроскопската магла во форма на пареа или дим практично се вдишува длабоко во ноздрите, синусите и белите дробови. Додека астматичарите најчесто користат инхалатори за доставување на лекови во белите дробови, овој систем за инјектирање лекови во организмот не само што влијае на белите дробови, туку и на целото тело.

Во случај на респираторни инфекции, инхалаторот има дополнителна придобивка од испорака на водород пероксид директно во областите кои се најпогодени од респираторниот вирус – во вашите синуси, грлото, бронхијалниот тракт и белите дробови.

„Ефективната атомизација на водород пероксид буквално ја „кине главата на змијата“ и вирусот присутен во другите делови на телото може лесно да се уништи откако ќе престане приливот на новиот вирус, вели Леви, додавајќи:

„Треба да се запомни дека водородниот пероксид убива патогени во контакт со отворена рана. Затоа, треба да биде јасно зошто воведувањето на фина магла водород пероксид во сите области на максимална репликација на вируси брзо го става телото во патот на брзо заздравување”.

Протокол на Леви за водород пероксид

За да спречите ширење на инфекција, започнете со третман на првиот знак на симптом. Комерцијално достапниот 3% водород пероксид е погоден за оваа намена и може да се користи без разредување.

Ако неразредениот раствор предизвикува пецкање или горење на носот, може да се разреди со 50% чиста вода. Може да се користат пониски концентрации, иако антивирусниот ефект ќе се намали.

Ако веќе имате течење на носот или болки во грлото, Леви препорачува употреба на инхалаторот 10 до 15 минути 4 пати на ден додека не исчезнат симптомите.

Можете исто така да користите спреј водород пероксид за превенција и поддршка, што може да се препорача за време на сезоната на грип или за време на пандемијата со Ковид 19.

„Бидејќи ова е апсолутно нетоксична терапија, прскањето може да се прави толку често колку што сакате. Доколку се направи барем еднаш дневно, тоа ќе има позитивен ефект врз цревната флора, бидејќи ги уништува хроничните колонизации на патогени кои се присутни во повеќето носеви и грклани“, тврди Леви.

Ако дневната профилакса не е практична опција, ефективноста на овој третман е оптимизирана кога некој ќе ви кивне во лицето или откако ќе ја напуштите продавницата или работата. Не чекајте ги првите симптоми, само прскајте го хидрогенот кога и да можете.