ХИЛАРИ КЛИНТОН ЌЕ БИДЕ УАПСЕНА!? КОНЕЧНО: Фондацијата на Хилари Клинтон под сериозни обвиненија за финансиски кримнал, перење пари и неплаќање даноци!

20 април, 2020
ХИЛАРИ КЛИНТОН ЌЕ БИДЕ УАПСЕНА!? КОНЕЧНО: Фондацијата на Хилари Клинтон под сериозни обвиненија за финансиски кримнал, перење пари и неплаќање даноци!

Синоќа касно беше објавена снимка на дел од првото сведочење на група адвокати, финансиски експерти, истражители и даночни експерти кои директно се обратија на Комитетот за заштита од Финансиски проневери, а се против Фондацијата на Хилари Клинтон 501 C 3 , обвинувајќи ја за сериозен финансиски криминал во последните години од нејзиното работење.
Експертите за финансиски криминал господата Дојл и Мојнихан го водеа главниот претрес, потпомогнати од своите истражители и советници. Како што беше кажано на првото сослушување , криминалот за кој сега е обвинета Хилари Клинтон е само првото од низа докази кои ќе бидат публикувани и споделени со јавноста. После поминати десет години во истражувањата направени на финансискиот пазар во САД, буџетирањето на невладините фондации од ввкупно 1.75 милиони долари, дури 90 проценти директно одат во 501 C 3 фондацијата на Клинтон. Но тоа било само капка од она што во моментот се случува во тој сектор во САД.
Следи главното: Моменталната цифра со која располага тој сектор е точно 1.74 илјади милијарди (не грешиме со бројката.. 1.74 трилион долари на Англсики јазик ), или поточно 250 пати зголемен во последните 20 години, што изнесува 9 проценти од вкупниот национален БДП на САД. Со ова, овој сегмент од Американската економија, го прави 10ти НАЈГОЛЕМ СЕГМЕНТ ВО СВЕТСКАТА ЕКОНОМИЈА!!! Дали замислувате за што овде се дискутира?
Освен што се знае каде завршиле илјадниците милијарди долари, се знаат и донаторите на сите тие силни пари. Колку данок не е платен, за што се тие пари се користени, со силни докази ќе излезат пред светската јавност. Значи: ќе се изнаслушаме пикантерии во блиска иднина.
И како што нагласија и самите истражители на целиот криминал во кој ГЛАВНА улога има 501 С 3 на Хилари Клинтон, излегоа пред домашната и светската јавност за да ги заштитат даночните обврзници на САД што регуларно си ги плаќаат сите обврски према државата. Огромен дел од тиа пари на граѓаните, се ПРОНЕВЕРЕНИ преку фондацијата на Хилари Клинтон. Со пораката, дека никој не е над законот, ветија дека во најбрз можен рок ќе излезат со сите цврсти докази против споменатата фондација.
Дали штотуку започна последниот удар на Доналд Трамп против длабоката држава? Ги очекува ли Хилари Клинтон и сите ,,главни фаци,, на светската политика и економија од минатиот и овој век, долгогодишни затворски казни, кои според Американсите закони не се помали од 10 години.
Во прилог и видеото од првото рочиште.

https://youtu.be/DmheeKmjync