И ОВА МОЖЕ ДА БИДЕ ЕДЕН ОД СИМПТОМИТЕ НА КОРОНА ВИРУС!

9 април, 2020
doktor

СЗО предупредува за уште еден потенцијален знак на корона вирусот!

Кога станува збор за слузот, одредена боја може да биде предупредувачки знак за инфекција од корона вирусот.

За која боја станува збор?

Според извештајот на СЗО, секреција на слузот може да биде еден од првите симптоми на корона вирусот и ако слузот е со одредена боја, тогаш тоа може да биде предупредувачки знак.

На почетокот на инфекцијата слузот е со темно зелена боја, а со текот на времето бојата станува посветла.

Покрај познатите и вообичаени симптоми како што се треска, кашлица, вознемиреност и болки во мускулите, уште еден симптом е пронајден во 33,4% од случаите – секреција на слуз.

Секретот кој е со различна боја од нормалната е главен знак за инфекција на дишните патишта.