Исповед на жена која погледнала во гробот на Исус. Го отворивме, а потоа инструментите престанаа да работат!

19 април, 2020
2202733_w-55717517_ls

„Кога го отворивме гробот на Исус Христос, инструментите престанаа да работат“, рече Антонија Морополу, хемиски инженер на националниот технички универзитет во Атина, лидер на експертски тим што направи уникатен потфат пред неколку години со отворање на гробот на Исус Христос во Ерусалим, соодветно. на местото на неговото воскресение.

Медиумите тогаш напишаа дека на небото се случиле чудни феномени кога се отворил светиот гроб и се слушале звуците на трубата. Морополу не го видела тоа, но забележала нешто друго.

„Не го кажав тоа затоа што во моментот на отворањето на светиот гроб, јас бев со други. Таков феномен немаше, но кога излегов надвор, бидејќи започнавме да го истражуваме гробот, инструментите што претходно ги поставивме на гробната табла сами се исклучија. Тоа е факт. Не можам да го објаснам ова, но снимив сè, можам со сигурност да кажам дека има одредена енергија околу тоа место, што е многу, многу силно.“

„Ја искусив нашата работа на овој проект со голема почит и сведоштво за овој уникатен христијански споменик. Целта беше да се отстранат деформациите на едикул, кои беа видливи на вратата по реставрацијата во 1810 година. Забележително беше дека подземните води го загрозија објектот и дека имало промени на теренот. Отворањето на гробот на Исус беше уникатно и предизвикувачко затоа што моравме да го сториме тоа без никаква грешка. Во исто време, тоа беше големо искуство, и емотивно и религиозно, како што се случуваше седум века откако последен пат се отвори.“