Италијанските ресторани тестираат раздалеченост на гостите со плексиглас како превенција против корона вирусот

24 април, 2020
Italijanski restoran

Да се ​​јаде во ресторан за време на пандемија може да личи повеќе на посета на некој близок во затвор … ако овој тест во Италија е некаков показател.

Сопственикот на ресторанот Валерио Калдерони и неговата сопруга Мартина служат како „заморчиња“ за евентуално ново поставување во рестораните, со цел да го намалат ризикот од ширење на коронавирусот.

Двојката седи на маса за двајца во ресторанот „Calderoni’s Il Ciak“ во римската област Trastevere, и како што можете да видите … меѓу нив има големо парче плексиглас.

Јасно е дека сепараторот прави помалку интимен датум за вечера, но Валерио и неговата сопруга имаат многу простор за храна и сè уште се во можност да се веселат со своите чаши за вино.

Не е јасно како делителите би влијаеле на звучното патување во ресторанот – особено ако патроните исто така носат маски – но ова е само тест-патека … веројатно ќе има уште мн промени и тестови пред да дојде до ваков момент во рестораните, ако воопшто дојде!

Како и да е, ова е поглед на потенцијалната иднина на излегување во ресторани … изгледа доста чудно и неудобно, да се надеваме дека нема да дојде до ова! ☹

Погледнете!