Избегал од карантин да одмори од сопругата и децата, не стигнал далеку…

20 април, 2020
Capture

Eден Британец решил да го прекине карантинот затоа што веќе не можел да издржи дома со сопругата и децата и еве како помина.

Останете дома е реченица што ја слушаме секој ден од јасни и оправдани причини.

Без оглед каде живеете, се уште има од оние на кои им е тешко да ја издржат изолацијата со домашните, па дури и се подготвени да избегаат по секоја цена.

Полицијата во Велика Британија на тој начин ја опиша на својот Твитер ситуацијата што ја имаат со возачот на БМВ.

Поточно и покрај пропишаниот карантин, возачот се одлучил за патување долго 273 километри.

Кога бил запрен од полицијата, тој се правдал со причината за излегувањето – ДА ИЗБЕГАМ ОД ЖЕНАТА И ДЕЦАТА!

Сопственикот на скапиот автомобил решил да се одмори од своите домашни.

Полицајците му објасниле дека таквата причина не е „неопходна активност“, поради што тој добил пријава,  но не е познато кој е износот на казната.