Како коронавирусот во Франција ja оневозможи работата на брзинските камери?

11 април, 2020
naslovna

Скоро и да нема сегмент на коронавирусот кој на некој начин не бил засегнат. Така, тој беше во можност да го наруши нормалното функционирање на брзинските камери во Франција, кои сега во голема мерка се вон функција.
Поради коронавирусот, во моментов не работи тим за одржување на фотоапарати, а без одржување, не постои прецизна мерка. Коронавирусот, исто така, влијаеше на контролата на сообраќајот во Франција. Поточно, како што пишува „Ле Парисиен“, мобилните брзински фотоапарати веќе не функционираат во таа земја.

На сите регионални полициски центри им е наложено да престанат да користат брзи фотоапарати. Ова се однесува на камери оставени на патот на стативи, рачни ласери, но и камери во автомобили. Причината за исклучување на камерите е едноставна.

Во Франција сега работат само фиксните камери.