Како Њујорк изгледа денес во време на пандемија (Видео)

21 април, 2020
Како Њујорк изгледа денес во време на пандемија (Видео)

Прилогот што ќе го видите ни дава мрачна слика за она што реално се случува о Њујорк. Квинс како најзаразена област од Њујорк наликува на некое предградие од филмовите што сме ги гледале а се поврзани со катаклизма.
Ќе го видите и островот во Бронкс , каде што се закопуваат мртвите без присуство на најблиските. Луѓето умираат сами, без своите најблиски кои не смеат ни да ги испратат до вечните почивалишта-нагласуваат еден доктор и медицински брат во ова видео.
Го изгубив својот татко минатата недела. Почина од корона, многу ми е жал, но сепак продолжувам да им помагам на засегнатите од корона вирусот, кажува гаѓанка на Њујорк во прилогот.
За крај ќе ја видите и солидарноста која е на највисоко ниво во Њујорк, но сосема недоволна за да ги излечи сите рани на тие 10.000 до сега починати од Корона вирусот само во Њујорк.