Како се чистат авионите за време и после Корона вирусот?

16 април, 2020
Thai Airways disinfection process in Samut Prakan, Thailand

Компаниите ширум светот велат дека здравјето и безбедноста на патниците е нивниот приоритет.

Пандемијата на Корона вирусот ги измени стандардните процедури за хигиена во авионите и темелните дезинфицирања на воздухопловите додека се на земја.

IATA- International Air Transport Association излезе со свои препораки, како и секоја од авио  комапниите. Погледнете го видеото и видете со што се соочуваат!