Кои сѐ животни слободно си шетаат по улиците низ големите градови во светот?

21 април, 2020
Кои сѐ животни слободно си шетаат по улиците низ големите градови во светот?

Корона вирусот колку што има негативно влијание врз луѓето, толку позитивен ефект има врз природата. Пред се, на животните.

Дивите животни кои човекот темелно ги смести во ќош, сега возвраќаат. Ви пренесуваме како дивите животни презедоа различни урбани средини во светот.

А од Австралија, од Аделаид доаѓа нова снимка. Кенгурот го искористи фактот дека улиците се „забранети“ за луѓето, па затоа „прошета“ низ празните улици на овој град, кој има население од околу 1,3 милиони.