КОРОНАТА ЈА ОЖИВЕА ПЕКОЛНАТА ТЕОРИЈА НА ЗАГОВОР: Вирусот е совршена алатка за постигнување на главната цел на АГЕНДА 21!

11 јуни, 2020
bil

Во време кога сме презаситени со теории на заговор, многу од нив беа промовирани од самиот американски претседател. Агенда 21, фаворит за најголемата теорија на заговор што датира од 90-тите години, повторно беше поттикната од коронавирусот.

Суштината е дека тоталитаристичкиот светски центар се обидува да го намали бројот на жители на планетата. Дел од таа организација се САД, како и други бројни влади. Причината за неодамнешниот пораст на популарноста на теориите на заговор? Вакцинацијата, Сорос, Бил Гејтс и 5г може да се комбинираат во комбинација на параноични фантазии.

            Заговорот, кој произлегува од необврзувачката резолуција на ООН за одржлив развој во 1992 година, всушност го предвидува целиот нов светски поредок што треба да се воспостави од озлогласените глобални оператори. Делот „21“ од Агендата 21 се однесува на целната 2021 година од оригиналниот план на ООН. Засега, целта е преместена за во 2030 година. До тој датум, тврдат заговорниците, ќе добиеме една светска влада, потчинувајќи ги сите нации. Светот се плаши од една светска валута, од една религија (ако воопшто има една), една армија, немање приватна сопственост, семејни единици, задолжителни вакцини, микрочипови за сите, социјален кредитен систем, 5G мониторинг, влада која ги одгледува вашите деца и ги контролира сите училишта. Луѓето не би можеле да поседуваат автомобили или компании, бидејќи сите ќе бидат водени од корпорации или влади.

Агенда 21, како што во моментов е претставена на социјалните медиуми на профили со стотици илјади следбеници, исто така го напаѓа Универзалниот основен приход и има намера да ги раздели луѓето во зони на човечки населби (омилени дистописки тинејџерски фикции).

  И нема да има фосилни горива, факт што не мора да звучи толку лошо, но тоа е дел од хиперболичката листа на ужасни работи кои ги напаѓаат движењето за животна средина и одредени прогресивни групи.

  Се разбира, некои делови од заговорот можеби не звучат премногу ветувачки, затоа што ги обременуваат со тензии нашите сегашни општества и за нив има дел и вистина. Но, земена како целина, Агенда 21 е збир на неодобрени напади врз разумот и вистината што „екстремистите и врвните политичари ги користеа за да ги смират стравовите и задушувањето на рационалното креирање политики низ целата земја“, се вели во извештајот на Правниот центар на Јужна политика (СППЛ) за 2014 година. ) Истото може да се каже и денес.

  Како што објасни Хајдук Бејриќ, коавтор на извештајот на СПЛК, „Стравувањата се зголемуваат во екстремната десницата дека [коронавирусот] е дел од заговор, можеби од кинеската влада, други глобални актери, дури и Џорџ Сорос, за да им наштети на конзервативците или Американците.“ До што деведува тоа? „Не изненадува што Агенда 21 повторно ќе се појави во околината“, рече Бејриќ.

Да не мислите дека само необразованите можат да веруваат во ваква модерна вознемиреност, тие верувања го наоѓаат својот пат во редовни разговори, со Њутн Гингрич, сенаторот Тед Круз и Глен Бек (кој напиша книга за тоа), доведувајќи ја Агенда 21 во официјални говори. И платформата на Републиканската партија од 2012 година изрично вели „Ние решително ја отфрламе американската Агенда 21 како ерозивна за американскиот суверенитет“.

Со текот на годините, стравувањата од Агенда 21 најдоа начин да се спротивстават на напорите на локалните влади за промовирање на заштита на ресурсите и земјиштето или за изградба на патеки за велосипеди или центри за јавен превоз. Влијанието во реалниот свет е предизвикано од прекумерна реакција на договорот, кој SLPC го опиша како „добро чувство што не може да присили никого и нигде да се стори нешто“.

Има доволно плодно тло да се шират такви идеи, што е потврдено со објавено писмо кое тврди дека Агенда 21 сака да го донесе светското население под 500 милиони. Тоа значи дека околу 7 милијарди (или 90% од нас) треба да бидат некако убиени. И, се разбира, има ли подобар начин од пандемија?

 Резолуцијата на ООН во 1992 година, која се роди ова опасно меме, беше прилично безопасна работа, недостојна за големо внимание. Америка честопати се соочува со немоќна и неефикасна организација и тврдењата за такви добро координирани злобни идеи се многу чести. Се разбира, тоа е она во што тие сакате да верувате.

Како што е објаснето на веб-страницата на Министерството за одржлив развој на ООН, посветена на Агенда 21, документот е „сеопфатен акционен план“ што треба да се спроведе на сите нивоа – глобално, национално и локално. Ова ќе го преземат сите организации што го сочинуваат системот на Обединетите нации, како и лидерите на нациите. Всушност, потписниците на Конференцијата на Обединетите нации за животна средина и развој (УНЦЕД) одржана во Рио де Жанеиро, Бразил, од 3 до 14 јуни 1992 година. Биле  вклучени 178 влади.

 Договорот, исто така, требаше да се применува широко на „главните групи во сите области“, каде луѓето влијаат врз животната средина. Дезинформациите за Агенда 21 би можеле потенцијално да им наштетат на милиони луѓе, додека целите на самиот документ се однесуваат на управување со различни видови отпад, здравјето на жените, јавниот превоз, соработка за одржливоста за стареење што треба да започне локално за да биде успешна.

Додека пандемијата на коронавирус продолжува да го уништува светот, дивото ширење на теории што ќе спречат некои луѓе да ги преземат потребните мерки на претпазливост, лекови и можни вакцини е сама по себе трагично заболување.