Можна војна меѓу Грција и Турција. Двете војски на нато ги мобилизираат трупите

12 август, 2020
дгфдг

Грчкиот весник „Екатимирини“ објави дека „грчките вооружени сили се доведени во состојба на апсолутна подготвеност, при што единиците на грчката морнарица и воздухопловните сили се распоредени во поширокото морско подрачје каде се очекува турско истражување“.