“Не можев да го држам за рака и да му кажам колку го сакам”- коронавирусот не дозволува да се поздравиме со луѓето кои ги сакаме!

24 април, 2020
senatorka 1

Сенаторката на САД, Елизабет Ворен соопштила дека нејзиниот постар брат починал од коронавирус.

Тој пред три недели добил позитивен тест.

“Мојот постар брат почина од коронавирус во вторникот. Немав прилика да го држам за рака на крајот, ниту да му кажам дека го сакам. Беше шармантен, забавен, природен лидер”, изјавила Ворен и воедно им се заблагодарила на медицинските лица за грижата.

Таа истакнала и дека брат и од својата 19 годишна возраст бил дел од вооружените сили на САД и дека учествувал во војната во Виетнам.