Нејзиното богатство е проценето на 60 МИЛИОНИ фунти, но таа нема милост: Стела Мекартни отпушти стотици работници!

25 април, 2020
179273_profimedia0341826762_ff

Коронарна пандемијата ја исплаши и не размислуваше за последиците


Стела Мекартни донесе одлука да го земе стимулот од државата за кризата со вирусот корона, но предизвика и навредување во јавноста бидејќи нејзиното богатство се проценува на 60 000000 фунти.   Модниот дизајнер отпушти стотици нејзини вработени поради вонредна состојба, а оние што ги задржа, ги замоли да разберат дека мора да ги намали приходите додека трае пандемијата.


„Она што таа го направи е морално и социјално неприфатливо“, рече една нејзина вработена, која беше отпуштена од работа.   Богатството на Стела Мекартни е инаку проценето на повеќе од 60 милиони фунти. Многу нејзини вработени рекоа дека очекуваат многу повеќе од неа, но таа не покажа лојалност во овие тешки времиња.