Нешто убаво од САД. Потрошил 2 долара, а освоил 410 милиони. Освоен Американскиот Џек Пот

11 јуни, 2020
mega 2

Мистериозниот среќник од Аризона сигурни слави во моментов, откако го освои џекпотот во висина од 410 милиони долари, а платил само два долара за билет.

Ова е прв пат џекпотот да биде освоен во Аризона, а победата е најголема за оваа година, пренесува „Daily Mail“.
Тикетот, кој бил извлечен во вторникот вечерта, бил купен во Глендејл, Аризона, објави државната комисија за лотарија.

Шансите за освојување на џекпотот се 1 во 302,575,350 во 45 земји каде што се нуди, плус Вашингтон и Американските Девствени Острови.

Минатиот август, Аризона се придружи на групата земји што им овозможуваат на луѓето што ги освојуваат џекпотот од 100.000 американски долари да останат анонимни засекогаш.