Ова го запре скоро целиот свет: Погледнете го 3D моделот на коронавирусот, се гледа зошто е опасен!

14 април, 2020
3д

На Твитер профилот Medical Videos, кој го следат над 300.000 корисници, денес беше објавена 3D анимација, што покажува како точно изгледа тивкиот непријател кој во последните неколку месеци, го запре скоро целиот свет – коронавирусот.

Medical Videos секојдневно објавуваат медицински слики, приказни и видеа, а најновиот 3D запис предизвика бројни коментари за изгледот на самиот вирус.

Погледнете самите како изгледа вирусот кој предизвика глобална пандемија.