ОВАА ИТАЛИЈАНКА Е НАЈГОЛЕМА МИСТЕРИЈА: Бјанка е позитивна на КОРОНА 56 дена, а таа нема никакви симптоми! (ФОТО)

25 април, 2020
2206807_screenshot-5_ls

Младата италијанска манекенка Бјанка Доброу (23) е една од првите луѓе во Болоња што имала потврден коронарен вирус. Таа е позитивна на овој вирус сега, 56 дена откако се зарази, иако нема никакви симптоми.

Бјанка е хоспитализирана во болницата Сант Орсола во Болоња на 28 февруари со температура од 40,7 степени. Истиот ден, таа беше потврдена од Ковид-19.

Таа беше ослободена од болницата на 6 март и остана во самоизолација бидејќи не беше во критична состојба.

Оттаму, таа продолжи да оди на редовно тестирање и оттогаш е позитивна четирипати. Нејзиниот последен, шести  тест минатата недела беше исто така позитивен. “Пациентот беше во ред, но тестовите се сè уште позитивни. Ние го проучуваме нејзиниот случај многу внимателно. Колку што знаеме, никој во Италија не бил  позитивен толку долго. Состојбата трае не повеќе од четири недели”, рече инфектиологот Лусијано Атард.