Париз гори за време на полициски час. Судир на демонстрантите и полиицјата. (Видео)

21 април, 2020
Париз гори за време на полициски час. Судир на демонстрантите и полиицјата. (Видео)

И покрај забраната за движење во Франција, стотици демонстранти на улиците на Париз гореа контејнери и се спротивставија на полицијата во касните вечерни часови. Граѓанската непослушност во Франција се шири, но и по совијалните мрежи жолтите елеци го зголемуваат притисокот над председателот Макрон.