Погледнете како луѓето ширум светот ги поминуваат деновите во карантин

13 април, 2020
karantin

Живееме во неизвесно време на глобална пандемија за која никој не беше подготвен во светот. Нашиот начин на живот е драстично променет, милиони луѓе ширум светот се затворени во рамките на нивните четири sидови и практикуваат социјално растојание за да се заштитат себеси и другите од коронавирусот.

Нашите секојдневни рутини се нарушени и многумина од нас се одвоени од пријателите, семејството и работата. Ова видео ви носи приказни за обични луѓе ширум светот и нивните приказни за тоа како ги поминуваат деновите, сега веќе во неколку неделен карантин.

Од Пекинг, Иран низ Европа до Австралија и САД … сите се заедно во ова. 🙂