Се јави и Меркел за корона вирозата и ги потресе социјалните мрежи низ цел свет!

18 април, 2020
Се јави и Меркел за корона вирозата и ги потресе социјалните мрежи низ цел свет!

Ангела Меркел како вистински лидер на една држава, на многу едноставен начин ги објасни сите важни работи поврзани со корона вирусот. Меркел како доктор по квантна хемија немаше говор на какви ние сме навикнати да гледаме и слушаме. Таа буквално за една минута објасни на граѓаните на Германија во каква кондиција е Германското здравство. Или поточно: доколку секој заразен успее да го рашири вирусот на 1.3 луѓе од својата околина, Гермснското здравство ќе доживее колапс во Јуни. Но доколку процентот се намалува како на пример со коефициент 1.2 тогаш ДЛ за колапс би бил август, или Октомври со 1.1 коефициент. Без драматургии и без глумење. Прецизно јасно и гласно. Така стојат нештата на терен. Браво!