Се појави видео снимка од полицаец како удира шлаканица на приведен маж!

16 април, 2020
Се појави видео снимка од полицаец како удира шлаканица на приведен маж!

На социјалните мрежи се појави видео на кое се гледа полицаец како удира шлаканица на еден млад човек на задното седиште на полицискиот автомобил.

Целата сцена наводно се случила на Врачар, а засега не е познато што е причината оваа интервенција.

По објавата на ова видео реагираше Драган Кујунџиќ, помошник министер и началник на секторот за внатрешни работи во Србија: „Секторот за внатрешна контрола детално ќе го испита однесувањето на полицискиот службеник против 43 годишниот маж уапсен во Врачар, поради прекршување на мерката забрана за движење.”