ШОК СИТУАЦИЈА!!! АМЕРИКАНСКА ВОЈСКА ПРОБА ДА ПРЕСЕЧЕ ПАТ НА РУСКА ВОЈСКА ВО СИРИЈА ! ИМА ЛИ “БЛАМАЖА” во обидот оценете сами (видео)

9 јуни, 2020
ШОК СИТУАЦИЈА!!! АМЕРИКАНСКА ВОЈСКА ПРОБА ДА ПРЕСЕЧЕ ПАТ НА РУСКА ВОЈСКА ВО СИРИЈА ! ИМА ЛИ “БЛАМАЖА” во обидот оценете сами (видео)

Во североисточна Сирија, руските и американските патроли имаа неверојатна средба.

Како што може да се види во видеото што се појави на Интернет, руската патрола го проби американскиот контролен пункт во североисточната сириска провинција Хасака.

Наведено е дека ова е втор пат овој месец Американците да се обидат да го блокираат минувањето на руските патроли.

Американците биле крајно изненадени од овој агресивен потег на Русите, а речиси избувна судир на оклопни возила.

Неколку дена порано, војниците на сириската арапска армија го блокираа патот за американските војници во Тел Тамр, што доведе до остра размена на зборови.

Ваквите инциденти станаа чести во североисточна Сирија, особено откако сириската армија и курдските сириски демократски сили постигнаа договор за воена соработка.