Што се случува во САД? Илјадници Американци на улиците, многу од нив со оружје

18 април, 2020
Што се случува во САД? Илјадници Американци на улиците, многу од нив со оружје

Илјадници Американци деновиве протестираат против одлуката за ,,lockdown,, во нивните држави. Многумина од нив се граѓани што во меѓувреме ги изгубија своите работни места, но има и такви на кои им фалат секојдневните активности. Замислите што би се случило кога повеќе од 10 милиони Американци , што до сега изгубија работа, се појават на улиците низ САД. Но свесни ли се истите, мислам на протестантите, колку го нарушуваат Американскиот здравствен систем пред се, а после тоа и Националната безбедност на САД во целост.
САД е земја најпогодена од корона вирусот. Се покажа и дека нивниот здравствен систем неспремно ја пречека пандемијата, па со краткорочни системски мерки се борат да ја стопираат ионака растечката пандемија низ целата држава.
Во исто време се говори за т.н војна помеѓу Длабоката држава и администрацијата на Трамп, без притоа да се потврдат или негираат гласините за стотици приведувања на разни личности од институции и фирми поврзани со Длабоката држава.
И додека обичниот Американски народ пати во овие несигурни времиња, љубителите на конспиративни теории , на сексков начин пробуваат да стават ,,капак,, на се ова што секојдневно се случува во САД.
Разни медиуми значително придонесуваат таа клима да се одржува во живот, со пласирање на илјадници лажни вести на своите медиуми.
Како мисли Трамп ќе стави крај на овој хаос во САД, би сакал да видиме во најскоро време, зошто животот на луѓето е најважен, пред СЕ.

Видео прилог од протестите во САД: