СКАНДАЛ: Ни едно од трите деца на Бил Гејтс не се вакцинирани!!

22 април, 2020
bill-gates-pg1

Како што наведе приватниот доктор на Бил и Мелинда Гејтс, на затворен симпозиум на лекари во Сиетл, Бил Гејтс не дозволил вакцинирање на ниту едно од трите деца, со изговор “добри се какви се, не им требаат вакцини”.
Иако лекарите го нападнаа докторот заради кршење на тајноста помеѓу лекар и пациент, но тој кажа дека со ниту еден друг лекар никогаш не зборувал на оваа тема.
Џенифер, Рорија и Фиби Гејтс родени во период од 1996 до 2002 не се вакцинирани, иако татко им е најголемиот промотер на идеата за глобално обавезно вакцинирање.
Во Калифорнија на пример нај невакцинирани деца се бели деца од имоќни фамилии. Процентот на невакцинирање на бели богати деца од 2008-2013 година е зголемен двојно или за отприлика преку 17.000 такви деца немаат примено било каква вакцина.
Исто така, зголемување за двојно , е невакцинирањето помеѓу белите деца од богатите фамилии,  а значаен број во средини каде што живеат претежно бели богаташи како Санта Барбара, Гораж округот и Беј Ареа. Иако идета за колективен имунитет им се допаѓа, но зголемувањето на бројката аутистични а вакцинирани деца , дефинитивно не им го менува ставот против било какво вакцинирање.