Снимка од китови во Јадранско море: Дури сега сфакам колку сме мали ние луѓето

18 април, 2020
Снимка од китови во Јадранско море: Дури сега сфакам колку сме мали ние луѓето

Томислав Чопиќ и Марин Ножина доживеале прекрасни сцени на периферијата на Јадранското море, а ги снимиле со мобилен телефон. Поточно, тие снимиле китови како пливаат.

“Вчера за време на риболов видовме китови. Тогаш бевме на околу три наутички милји од Рогожница, Шибеник”, изјавува младиот жител на Сплит, Марин Ножина.

Како што вели, реакцијата била сензационална, затоа што тој никогаш не видел китови во живо, а камоли на толку кратко растојание како овој пат.

„Кога китот излегува од морето, изгледа како танкер. Тогаш сфатив колку сме мали ние луѓето“, додава Нозина.