Удри на Кина како никогаш досега: Тешко обвинување на Доналд Трамп!

18 април, 2020
tramp

Претседателот на САД, Доналд Трамп, сакал да ги спореди жртвите на  Корона вирусот на Кина и Америка.

Со оглед на појавата на епидемија во кинескиот град Вухан во текот на изминатата година, тој верува дека кинеските власти ги смениле податоците за бројот на жртви во оваа земја. Според него, таа бројка е многу поголема од официјалните бројки што ги дадоа. Дали овој вид на информации му служи на утеха или нешто повеќе од тоа и зошто тој се грижи само за податоците на другите земји, само тој знае…

– Кина објави дуплирање на бројката на смртни случаи предизвикани од Невидливиот непријател. Ова е далеку поголема бројка од реалноста, далеку поголема од онаа на Обединетите нации, ни приближно! – објави Трамп на Твитер.