ВЕСТ НА ДЕНОТ ОД САД! ФЛОЈД и НЕГОВИОТ “ДАВИТЕЛ” БИЛЕ ВО ГОЛЕМА КАВГА ПРЕД ДА СЕ СЛУЧИ НЕМИЛИОТ НАСТАН! Убиството било од лични прични…

10 јуни, 2020
fff

Поранешниот полицаец Дерек Шавен и Афроамериканецот Џорџ Флојд, кој починал додека Шон бил приведен во притвор, се судриле додека работеле како обезбедување во ноќен клуб, изјави нивниот поранешен колега Дејвид Пини за ЦБС Пини, кој работел со Флојд и Шовин во ноќен клуб, рече дека Шовин бил многу агресивен, поради што тој и Шовин имале конфликти. „Верувам дека она што се случи на 25 мај беше делумно лично“, рече Пини.

Шон беше обвинет за убиство на Флојд на 25 мај во Минеаполис, бидејќи го задржа коленото на вратот скоро девет минути, иако Флојд неколкупати рече дека не може да дише.

Смртта на Флојд предизвика лавина на протести против расизмот прво во САД, а потоа и низ целиот свет.