Во маркет па се топтан во када :) што се може сттрав да направи :)))

2 април, 2020
hrana vo kada

Поради пандемијата на коронавирусот, луѓето почнаа да измислуваат различни начини за понатамошна заштита од инфекција.

Една Британка решила да ги дезинфицира намирниците што дошле до нејзината врата од продавницата на прилично необичен начин. Купените производи ги капела во када, а целата ситуација ја фотографирала нејзината ќерка, која фотографијата ја објавила на Твитер.

„Какви мерки на претпазливост преземате вие за време на глобалната пандемија? Мајка ми реши да ја искапе пратката од продавницата“, напиша ќерката под фотографија.

Фотографијата собра скоро сто илјади лајкови и е споделена повеќе од 25.000 пати.

Наскоро други коментатори излегоа со слични искуства. Една девојка објавила фотографија од нејзината мајка како пегла пари :).