За бакнеж казна од 400 евра: Во Италија забранети многу работи. Мора да се внимава!

19 јуни, 2020
italija

Маските во регионот Ломбардија се задолжителни, најрано до 30 јуни. Во автомобил можете да се возите само со оние со коишто живеете, а доколку не е така, тоа лице треба да се вози на задното седиште со маска.

Не се дозволени прегратки и бакнежи на јавно место со луѓе кои не се членови на вашето семејство, а дистанцата од еден метар е исто така задолжителна како и маската.

Она што граѓаните го коментирале како апсурдно е приказната на една мајка на која и било одземено детето бидејќи е оценето дека таа не е соодветна за неговата грижа. Мајката била самохран родител и при обидот да ја усклади работата во смени со грижата за деветгодишното дете, тоа и било одземено од центарот за социјални работи.

На мајката и било дозволено да го гледа детето еден час неделно, а за време на карантинот тоа не и било дозволено, освен преку видео повик.

Локалната полиција која заедно со полицијата, карабинерите и финансиската полиција има право да врши контроли и да пишува казни изјавила дека морала да интервенира бидејќи имало премногу луѓе кои не држеле дистанца.