Трамп ја збесна цела држава: Не носел маска во обиколка на фабрика, реагирала дури и обвинителка

22 мај, 2020
Naslovna

И покрај тоа што компанијата ја извести Управата за протоколи во Белата куќа за оваа внатрешна регулатива, претседателската администрација одговори дека Белата куќа има свои безбедносни протоколи и сама одлучува за нив.

Неименуван извор на Си-Ен-Ен тврди дека претседателот одби да носи заштитна маска само кога во него има телевизиски фотоапарати.

На прашањето зошто не носи маска пред камерата, Трамп одговори дека „нема да дозволи печатот да ужива гледајќи го со маска“.

Јавниот обвинител во Мичиген Дана Несел коментира дека доколку претседателот во иднина не носи маска, државата  да не доаѓа во ниту една компанија.