ТРАМП: Twitter ја “гуши” слободата на говорот, а јас тоа нема да го дозволам

29 мај, 2020
41884b92e07711a22493

Twitter во вторникот за првпат им се обрати на корисницте да ги проверат податоците во твитовите коишто ги објавува претседателот Доналд Трамп, со особено внимание на неговите тврдења кои се однесуваат на коресподентното гласање, кое пак се покажа како невистинито.

Американскиот претседател во средата се закани со додатни регулирања или целосно затворање на друштвените мрежи, откако Twitter за првпат им се обрати на корисниците.

  • Републиканците чуствуваат дека платформите на друштвените мрежи, изгледа сакаат да го стишат гласот на конзервативците – напиша Трамп во неколку наврати.

Американскиот претседател, кој на Twitter брои 80 милиони следбеници, во своите твитови претходно, наведе дека ваквиот начин на гласање би бил во огромна мера нечесен и дека би резултирал со наместени избори.

    Twitter наведе дека ова е првпат да се примени правото на посебно обележување на профилот на претседателот Доналд Трамп.