Твитер шеги на сметка на изјавата на Доналд Трамп дека треба да се инјектираат средства за дезинфекција за заштита од корона вирусот!

26 април, 2020
KMO_096855_02865_1_t218

Доналд Трамп на дневниот извештај на тема корона вирус сугерираше дека инјектирањето на средство за дезинфекција, како што е изопропил алкохол, може да го убие корона вирусот во организмот и предложи зрачењето на телото на пациентот кој има корона со УВ-зраци.

Тој веднаш беше демантиран од лекарите, шокирани од предлогот на Трамп.

„Самата идеја да се вбризгува каков било производ за чистење во организмот е опасна и неодговорна. Тоа е познат метод што луѓето го користат кога сакаат да се самоубијат“, рече пулмологот Вин Гупта за NBC.

Потоа, твитерџиите си го направија своето, погледнете и сами!

Д-р Дебора Бирх не можеше да скрие пред камерите што мисли за зборовите на Трамп.

Вака изгледа “Curb Your Enthusiasm remix” на оваа тема:

Некои се сетиа на предизвикот да голтаат капсули-детергент за алишта и заклучија дека овие луѓе не се повеќе глупави од американскиот претседател.

Уште неколку шеги!

https://twitter.com/Koosje1973/status/1253605459027689472?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1253605459027689472&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.index.hr%2Fclanak.aspx%3Fid%3D2177905