ВООРУЖЕНИ Чеченци го окупираа францускиот град Дижон, КРВАВИ улични пресметки на секој чекор!!! (ВИДЕО)

16 јуни, 2020
Dijon-policiers-et-gendarmes-arrivent-en-renfort-apres-les-violences-de-ce-week-end

Припадниците на вооружени банди го окупирале францускиот град Дижон, како одмазда за убиениот член.

Се појави шокантно видео на хулигани кои поседуваат оружје во францускиот град Дижон. Таканаречените казнени напади, наводно, ги извршуваат членови на чеченската дијаспора. Француската полиција се сомнева дека е предизвикана од нападот на 16-годишен припадник на чеченската заедница на 10 јуни од страна на алжирското население во Дижон.

Полицијата испрати засилувања до Дижон, а снимките од градот над кои се крева густ црн чад може да се видат на Интернет.

Градоначалникот на Дижон Франсоа Ребсамен рече дека она што се случува е „невидено и неприфатливо“.

Многу видеа од конфликтот беа добиени преку социјалните медиуми на учесниците.

Едно такво видео прикажува пожар во зградите додека поминуваат Чеченците. Радио мрежата „ Franceinfo“ исто така потврди дека биле нападнати новинари кои се обиделе да го документираат настанот.